4D2N KUALA LUMPUR-HATYAI-KUALA LUMPUR

KUALA LUMPUR-HATYAI-KUALA LUMPUR

Day 01, KL -Thailand                                                                                          

Bergerak dari Kuala Lumpur jam 10 malam melalui PLUS Highway – terus ke Sempadan Malaysia Thai. Perjalanan menggunakan Leboh Raya Utara-Selatan dan di jangka tiba di sempadan iaitu Changloon pada awal pagi. Malam ini peserta adalah bermalam dalam bas sepanjang malam dan berhenti untuk minum kopi dalam perjalanan.

Day 02, Bukit Kayu Hitam – Hatyai                                                                  (_/_/_)

Setelah tiba di Bukit Kayu Hitam/Changloon berhampiran sempadan, Peserta akan berhenti dan berpeluang mandi & solat di tempat persinggahan bas Ekspress @ tempat Rehat & rawat di Highway tegantung kesesuaian waktu. Setelah selesai sarapan dan persiapan dukementasi perjalanan yang di lakukan di CTC Changlon Kedah,juga untuk tukar wang Thai Bhat, rombongan di teruskan ke Batu Sempadan- ke post Imgresen Malaysi & Thailand untuk urusan chop passport. Setibanya di Thailand kita akan di sambut oleh Pemandu Pelancong Thailand, berbahasa Melayu@English untuk tugasan memandu kita dan memperkenalkan Negaranya. Rombongan menyambungkan perjalanan ke Kota Hatyai, city tour ke Tokong Buddha Thai di KLong Nget, Diteruskan ke Nora Plaza pusat jualan barangan Khas Thailand, jualan permata, barangan kulit, songkit dan perhiasan Thailand, setelah selesai berangkat – makan Siang(biaya sendiri) dan c/in hotel. Istirehat sehingga ke 5 petang keluar untuk melawat Pasar Terapung Klong Heer & sleeping Buddha di Hatyai Nai. Selesai makan malam(biaya sendiri2) peserta boleh belanja sendiri di pusat kota terdapat jualan T shirt dan barangan local, Malamnya acara bebas untuk aktiviti sendiri atau yang mahu menonton pertunjukan tarian tradisional boleh di aturkan oleh Pemandu Pelancong kita.

Day 03, Thailand-Hatyai City                                                                            (_/_/_)

Selesai sarapan pagi di Restora local (biaya sendiri), kita akan di bawa berkunjung ke tempat2 menarik di sekitar Kota Hatyai,Kunjugan ke Hatyai Hill @ Kwang Ying Temple, Stop di Kem Gajah & ATV, Hatyai Ice Dom & 3D Magic. Bertolak ke Samila Beach – pantai Samila untuk meyaksikan keindahan pantai sambil bergambar dengan Patung duyung Emas, setelah itu kita juga boleh menikmati air kelapa pandan bakar enak rasanya  yang sedia dijual di pantai ini ..Makan Siang hari di Resto (Own acc), Tang Kwang Hill – lihat Pemandangan Kota Songkla. Menuju pekampungan Nelayan dgn menaiki jambatan Terpanjang di Thailand-Prem Tinadsula nun Bridge, stop bergambar di Buddha Tidor terkenal disni. Selesai berangkat pulang menuju ke kota Hatyai, dalam perjalanan singgah di pusat jualan biji gajus yang beranika jenis keluaran petani tempatan dan singgah ke perusahaan madu lebah.Pulang ke Hotel untuk istirehat atau  untuk yang berminat menonton Thai Tradisional Show @ Aqua Show, body massage masih boleh di uruskan oleh Local Guide.

Day 04, Hatyai-Kuala Lumpur.                                                         (_/_)

Free & easy sehingga tiba waktu untuk berangkat balik ke KL. C/out Hotel dan terus-ke sempadan Thai-M’sia Imegresen. Imigresen Malaysia untuk cop Passport.Di Danok Thailand peserta rombongan masih boleh berbelanja di pekan ini seperti Makanan Kering  dan  meneruskan perjalanan pulang ke KL di jangka tiba pada sebelah malam. Selesai.

 

Harga

Min 30 = RM 380  /Pax

Min 40 = RM 330  /Pax

Tour Include:

~Termasuk border clearance M’sia & Thailand & Thai Insurance bus dan Passenger.

~Hotel Hatyai: Hatyai Palace,Hatyai Holiday,@ setaraf

~Bilik hotel: Twin Sharing basis @ 1bilik 2 orang

~Bas persiaran lengkap Tv & karaoke set

~Insurance penumpang Thailand

~Malaysia Guide & Thai Guide.

Tour Exclude:   

~ All Meals

~ Passport @ Dokumen perjalanan sah

~ Tip Driver & Guide

~ Telefon bill & hotel laundry

~ Personal order untuk makan & optional tour

~ Semua perkara yang tidak tercantum di atas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *